Как една българка създаде успешен сладкарски бизнес, отказвайки се от сигурна кариера?

ЛИЦА
Слушай

В днешния епизод на "Европейци" ще ви срещнем с едно момиче с големи мечти - Диана Пинджурова или просто Диди. Момиче, осмелило се да изостави успешна кариера в банка в името на хобито си - да създава торти. Години по-късно успява да се нареди сред най-търсените производители на бутикови торти в столицата.

Десертите влизат в живота ѝ неусетно. Обича ги от дете. В семейството ѝ няма кулинари. Желанието да създаде съвършената торта я кара да експериментира. Приятелите я окуражават. С тяхна подкрепа и с помощта на свой колега създава първия си миниатюрен цех в стар фризьорски салон. Работи едновременно като сладкар, пекар, декоратор и доставчик.

"99% казаха - "ти си луда". 99% не повярваха в мен, че нещо ще се случи. Дори и най-близките ми хора. Но аз бях твърдо решена, че това нещо ще се получи и дадох всичко от себе си, за да се получи. И ето, че се получи", споделя Диана.

За 11 години е направила хиляди торти за детски рождени дни, сватби и фирмени партита. Компаниите залагат най-вече на вкуса. При децата водеща е декорацията. А младоженците искат да смаят гостите и с двете.

"Най-бавно и най-трудоемко се правят декорациите, особено на детските торти. И като дойде едно малко момиченце на 5 и каже: "искам Елза, Ана, Мечо Пух, Мини Маус, всичко да имам на тортата", това значи много работа. Има торти, при които може цял ден да се работи по декорацията, ако са по-сложни, дори и повече", разказва сладкарката.

Вижте целия епизод във видеото!

Мария Костова

Още от ЛИЦА

Вижте различните останалите видеа от тази категория