Шоколади за здраве

ЛИЦА
Слушай

ЗДРАВЕ С ЧИСТА ХРАНА - ЕДНА ОТ ЦЕЛИТЕ НА ЕВРОПА

Храненето е начин на живот, каквото ядеш, това си ти. Ако искаш да си здрав, да се чувстваш добре и в тонус, подбирай внимателно с какво се храниш. Ние сме семейна фирма за производство на шоколад от какаови зърна. Нашият шоколад е веган, без животински продукти, без добавки, без изкуствени консерванти, без глутен, чист и натурален, казва Иван Илчев.

КАК ЕДИН ПРОБЛЕМ МОЖЕ ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В РЕШЕНИЕ

Стартирахме от алергията на нашия син, който не можеше да консумира продукти с мляко и затова първоначално решихме да направим нещо за него в домашна среда, но след което се разви в бизнеса, който имаме днес, допълва Иван.

Никога не сме предполагали, че може да се развие такава тенденция и че всъщност толкова много хора имат нужда от чиста, здравословна и питателна храна, било то и шоколад. Защото шоколадът също е полезен, но когато е без излишни пълнители и съставки, казва Ивелина Илчева.

Това чуваме и от хората, които ни търсят, особено от Европа, първото нещо което казват е – чисто ли е, еко ли е, какъв му е състава? Може ли да го гарантирате? Иновацията за нас е движеща сила, защото в момента трябва да изобретим колелото от начало, т.е. да направим максимално чист и базов продукт с много малко неща вътре, но той да отговаря на изключително претенциозния вкус на хората, които за съжаление търсят нещо, което е индустриално, но пък трябва да е и чисто, казва още Иван.

ЗДРАВЕТО - НАЙ-ВАЖНО В ЕВРОПА. КАКВИ СА НОВИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ?

Важни са новите тенденции. Клиентите са ни важни, те ни дават винаги много ценна обратна връзка какво искат, те са нашият барометър. Ние гледаме на нашата работа като трето дете, и както гледаме нашите деца да се развиват, да получават нови възможности, така за нас е и нашият семеен бизнес - развиваме го, научаваме нови неща за категорията, за класа продукти шоколад. Какво ще ни донесе бъдещето? Надявам се да имаме повече възможности да работим, да няма затваряне, да няма други непредвидени обстоятелства както беше пандемията. Догодина искам да имаме продукти, които са различен клас, може би несамо шоколадови блокчета или шоколад, но интересни веган безглутенови продукти от какао, казва Ивелина.

КАК ОЩЕ МОЖЕ ДА ПОМОГНЕ ЕВРОПА?

Европа може да подпомогне именно този тренд за популяризирането на чистите храни като осигурява по - голям пазар. По-голям пазар означава повече търсене, достигане до повече хора и разбира се тази идея да се умножи във всички европейски страни.

ЗА КАКВО МЕЧТАЯТ?

Ако нашите продукти излъчват послание, то това ще е послание на позитивизъм, послание на чиста храна, послание, че в този динамичен, изключително иновативен свят, човек може да се храни природосъобразно и ние всъщност никога не трябва да обръщаме гръб на природата, казва Ивелина.

Мечтая си да сме здрави и да можем да достигаме до повече хора с чисти, истински неща и да пресъздадем това, в което ние вярваме, споделя Иван.

Деница Торньова