Аронията - здраве от природата. И още - материал, който ни пази от травми

ИЗОБРЕТЕНИЯ
Слушай

Наричат аронията непознатата лечителка. Полезното й действие първи откриват индианските племена в Северна Америка. На Стария континент, заради не особено приятния си вкус, дълги години почти не се използва.

Но когато от нея започват да се правят различни напитки, тя бързо влиза в категорията на суперхраните.

Че аронията е богата на антиоксиданти и витамини, доказва и пловдивчанин – автор на 40 изобретения и 9 патента в чужбина.

Цялата история вижте ТУК

Новите материи, които са устойчиви, рециклират се лесно и в същото време създават нови възможности за бизнеса, са важна цел на кохезионната политика на Европейския съюз.

Изобретателите Ричард Палмър и Филип Грийн са направили точто това. Те откриват материя, която предпазва от травми. Тя е гъвка и мека, но при удар се втърдява.

С изобретението си учените създават и хиляди работни места в иновативни индустрии. Стават финалисти и в надпреварата за изобретатели в категория "Малки и средни предприятия".

Цялата история вижте ТУК

"Европейци" е проект на Българската национална телевизия, който разказва кратки истории на хора от цяла Европа. Хора, които с идеите и мисленето си променят света, градовете, местата, в които живеят. Фокусът е върху оригиналната мисъл, мащабните и смели хрумвания, които се превръщат в печеливши формули. Предаването ще показва лицата на промяната в Европа и ще разказва по модерен визуален начин техните истории. Рубриката се излъчва с подкрепата на Европейския съюз.

Гледайте "Европейци" всяка събота веднага след централните новини на БНТ 1 в 20 ч.

Още от ИЗОБРЕТЕНИЯ

Вижте различните останалите видеа от тази категория