"Зелено бъдеще": Габрово като "умен град" и батерии с грижа за природата

ЗЕЛЕНА ЕВРОПА
Слушай

Габрово е на път да стане първия "умен град" в България, в който секунда по секунда и минута по минута да се следи трафикът, качеството на въздуха и водата.

Така общината ще има възможност да промени градското планиране и да направи живота на гражданите по-хубав и по-спокоен.

Как може да стане това - вижте ТУК

Батериите са навсякъде в ежедневието ни - промишлени, автомобилни, за електрически превозни средства или преносими. Приложението им е най-различно, особено за по-екологичен транспорт и чиста енергия.

За да бъде така обаче и производството на батерии се променя - с възможно най-ниско въздействие върху околната среда и с грижа за хората, които ги правят.

Френска компания, подкрепена със свежи европейски средства, започва серийно производство на интелигентни системи за градска мобилност.

Вижте повече за батериите на бъдещето ТУК

"Европейци" е проект на Българската национална телевизия, който разказва кратки истории на хора от цяла Европа. Хора, които с идеите и мисленето си променят света, градовете, местата, в които живеят. Фокусът е върху оригиналната мисъл, мащабните и смели хрумвания, които се превръщат в печеливши формули. Предаването ще показва лицата на промяната в Европа и ще разказва по модерен визуален начин техните истории. Рубриката се излъчва с подкрепата на ЕС.

Гледайте "Европейци" всяка събота веднага след централните новини на БНТ 1 в 20.00 ч.

Още от ЗЕЛЕНА ЕВРОПА

Вижте различните останалите видеа от тази категория