Европа е с теб - проектите, които променят съдби и създават нов облик на градовете

НАЧИН НА ЖИВОТ
Слушай

Климатични промени, социално неравенство, глобализация – това е малка част от предизвикателствата, пред които всички сме изправени. Но едно малко действие може да доведе до големи промени.

ЕС предлага почти необятни възможности за развитие.

Идеите от вас, финансирането от нас - така отговоря Европа на новите изпитания. В европейските институции вярват, че проектите на хората са най-важните.

Как с помощта на европейските фондове се промениха 4 човешки съдби - вижте цялата история ТУК

Когато светът замре заради ковид кризата и нищо не работи така, както го познаваме – въпросът е как да построим своя свят отново и може ли това да се случи с познатите ни инструменти.

В космополитния и гостоприемен Солун отдавна мислят за това. Оказва се, че кохезионните програми на ЕС са добър помощник и в пандемията.

Как става това - разказва ни водещата на "По света и у нас" Аделина Радева в среща със зам.-кмета по културата и туризма на Солун.

Цялото интервю гледайте ТУК

"Европейци" е проект на Българската национална телевизия, който разказва кратки истории на хора от цяла Европа. Хора, които с идеите и мисленето си променят света, градовете, местата, в които живеят. Фокусът е върху оригиналната мисъл, мащабните и смели хрумвания, които се превръщат в печеливши формули. Предаването ще показва лицата на промяната в Европа и ще разказва по модерен визуален начин техните истории. Рубриката се излъчва с подкрепата на ЕС.

Гледайте "Европейци" всяка събота веднага след централните новини на БНТ 1 в 20.00 ч.

Още от НАЧИН НА ЖИВОТ

Вижте различните останалите видеа от тази категория