Българската роза в неустоима комбинация с шоколад. И още - съкровище от лозята на остров Гозо

НАЧИН НА ЖИВОТ
Слушай

Емблематичният символ на страната ни - ароматната българска роза, може да бъде в неустоима комбинация с продукт, който всички обожаваме - шоколад. Доказателство за това дават две млади и предприемчиви момичета - Ина и Роси, които са сестри.

Освен с шоколад, те използват розите и в неочаквани гурме комбинации - с агнешко месо и ризото, чаша ароматен чай или коктейли.

Предприемчивият им проект печели подкрепата на европейските фондове, както и още редица награди.

А Ина и Роси не спират и продължават да експериментират с нови рецепти, като развиват успешен бранд.

Цялата история на розите и шоколада вижте ТУК

"Европейци" продължава с историите от остров Гозо.

Главен герой тази седмица е Антъни Хили, който отглежда свои сортове грозде сред тишината на малтийския бряг. Виното му не се продава в магазини и ресторанти. Бутилките са само за туристите, успели да стигнат дотук.

Как кохезионните фондове помогнаха на Антъни да запази и модернизира винопроизводството - вижте ТУК

"Европейци" е проект на Българската национална телевизия, който разказва кратки истории на хора от цяла Европа. Хора, които с идеите и мисленето си променят света, градовете, местата, в които живеят. Фокусът е върху оригиналната мисъл, мащабните и смели хрумвания, които се превръщат в печеливши формули. Предаването ще показва лицата на промяната в Европа и ще разказва по модерен визуален начин техните истории. Рубриката се излъчва с подкрепата на ЕС.

Гледайте "Европейци" всяка събота веднага след централните новини на БНТ 1 в 20.00 ч.

Още от НАЧИН НА ЖИВОТ

Вижте различните останалите видеа от тази категория