Семейство от Панагюрище пренася магията на българската роза в Европа

НАЧИН НА ЖИВОТ
Слушай

Популяризирането на българската природа по света е най-голямата цел на едно българско семейство от Панюрище.

Васил и Веселина Ралчеви са биоземеделци. Занимават се с "ароматен" бизнес - отглеждане на рози, лавандула и производство на етерични масла от тях.

Професионалните им занимания нямат нищо общо с това - той е бил инспектор в пожарната, а тя е завършила хорово дирижиране.

Когато в бизнеса обаче се включват и децата им, ароматите на България се пренасят в Европа.

Семейството започва с биоземеделието почти на шега. И 20 години по-късно не просто изнасят продукция за близо 20 държави, а дават работа на десетки семейства от района на Панагюрище.

Днес семейството вече гледа към следващия си проект - нова дестилерия, която изгражда с помощта на европейско финансиране.

"Европейци" е проект на Българската национална телевизия, който разказва кратки истории на хора от цяла Европа. Хора, които с идеите и мисленето си променят света, градовете, местата, в които живеят. Фокусът е върху оригиналната мисъл, мащабните и смели хрумвания, които се превръщат в печеливши формули. Предаването ще показва лицата на промяната в Европа и ще разказва по модерен визуален начин техните истории. Рубриката се излъчва с подкрепата на Европейския съюз.

Гледайте "Европейци" всяка събота веднага след централните новини на БНТ 1 в 20 ч.

Деница Торньова

Още от НАЧИН НА ЖИВОТ

Вижте различните останалите видеа от тази категория