Вършец си връща туристите с най-дългия въжен парк в България

НАЧИН НА ЖИВОТ
Слушай

Ако искате да предизвикате детето в себе си, минете заедно с нас по въжения лабиринт във Вършец!

В курортното градче връщат туристите с най-дългия въжен парк в България. Той е с 45 елемента с различна трудност и за цялото му преминаване са необходими 2 часа. Само за първата година са го посетили над 2 000 души.

Паркът е направен по трансграничен проект със сръбския град Пирот и българското градче Вършец. Кохезионната политика помага да се даде нов живот на малките места, които хората напускат.

Във Вършец свободно може да се ползва и интернет навсякъде, което става отново с подкрепата на Европа. Създадена е и дигитална карта със свободните места в хотелите, за да не се лутат туристите.

Европейските инвестиции помагат да се върне славата на градчето, най-известно с лечебните свойства на минералната си вода.

"Европейци" е проект на Българската национална телевизия, който разказва кратки истории на хора от цяла Европа. Хора, които с идеите и мисленето си променят света, градовете, местата, в които живеят. Фокусът е върху оригиналната мисъл, мащабните и смели хрумвания, които се превръщат в печеливши формули. Предаването ще показва лицата на промяната в Европа и ще разказва по модерен визуален начин техните истории. Рубриката се излъчва с подкрепата на ЕС.

Гледайте "Европейци" всяка събота веднага след централните новини на БНТ 1 в 20.00 ч.

Деница Торньова

Още от НАЧИН НА ЖИВОТ

Вижте различните останалите видеа от тази категория