Добрите примери от юг - бъдеще за децата на Пулия и мост на приятелството от двата бряга на река Тамега

НАЧИН НА ЖИВОТ
Слушай

„Права в училище“ е програма, финансирана с европейски средства, която помага на децата да преодолеят препятствията на бедността и проблемите в семейството.

Основната идея на проекта е да заложи на индивидуалния подход – срещи очи в очи с тийнейджърите и родителите им.

Цялата история вижте ТУК

Реките могат да разделят, но могат и да сближават. В това вярват от двата бряга на река Тамега, която не разделя, а свързва северния португалски град Чавес и малкото испанско градче Верин. Там изграждат мостове помежду във всеки един смисъл и днес са по-близки от всякога.

Хората от двете страни на реката решават, че ако обединят усилия, това ще бъде голям шанс, както за португалците, така и за испанците. И го правят като свързват двете общини с подкрепата на Европейския съюз. Така създават обединението Европейски градове Чавес-Верин.

Цялата история вижте ТУК

"Европейци" е проект на БНТ, който разказва кратки истории на хора от цяла Европа. Хора, които с идеите и мисленето си променят света, градовете, местата, в които живеят. Фокусът е върху оригиналната мисъл, мащабните и смели хрумвания, които се превръщат в печеливши формули. Предаването показва лицата на промяната и разказва по модерен визуален начин техните истории. Рубриката се излъчва с подкрепата на ЕС.

Гледайте "Европейци" всяка събота и неделя през август, веднага след централните новини на БНТ 1 в 20 ч.

Още от НАЧИН НА ЖИВОТ

Вижте различните останалите видеа от тази категория