На гости в модерното стопанство на село Устина. И още - столовете на най-големите звезди във футбола

НАЧИН НА ЖИВОТ
Слушай

В родопското село Устина едно модерно стопанство произвежда вино, отглежда лами, както и екзотичното растение облепиха. Стопаните доказват, че дори да живееш на село, е възможно да имаш интересна работа и да се срещаш с хора от цял свят. Европейските пари им дават шанс да осъществят мечтата си и да развиват нов вид туризъм.

Вижте цялата история ТУК

Знаете ли, че звездите на футбола Роналдо и Моуриньо са и дизайнери на столове, а заради тях и цяла област в родната им Португалия се връща към нов живот? Това се случва, когато тръгват след една идея на португалския град Паредеш.

Вижте цялата история ТУК

"Европейци" е проект на Българската национална телевизия, който разказва кратки истории на хора от цяла Европа. Хора, които с идеите и мисленето си променят света, градовете, местата, в които живеят. Фокусът е върху оригиналната мисъл, мащабните и смели хрумвания, които се превръщат в печеливши формули. Предаването ще показва лицата на промяната в Европа и ще разказва по модерен визуален начин техните истории. Рубриката се излъчва с подкрепата на Европейския съюз.

Гледайте "Европейци" всяка събота веднага след централните новини на БНТ 1 в 20 ч.

Още от НАЧИН НА ЖИВОТ

Вижте различните останалите видеа от тази категория