С поглед в бъдещето: Софтуер за "зелена" енергия и семеен самолет вместо кола

НОВАТОРИ
Слушай

"Зелената" идея на трима млади предприемачи намира подкрепа от кохезионните фондове на ЕС и се превръща в успешен проект, чрез който може с прецизна точност да се разбере колко "зелена" енергия може да бъде произведена утре. Софтуерът им следи слънцето, вятъра и ред други подробности, ценни за производителите на ток в редица европейски държави.

Цялата история вижте ТУК

„Фларис“ е името на петместен семеен самолет. Направен е от изключително лек материал. Казват, че прави истинска революция, защото е най-малкият пътнически самолет в света. Това са модерни, малки и леки летателни машини. С тях могат да се избегнат задръстванията на земята, да се кацне на труднодостъпни места. И най-важното, този транспорт е екологичен и евтин.

Всичко за проекта вижте ТУК

"Европейци" е проект на Българската национална телевизия, който разказва кратки истории на хора от цяла Европа. Хора, които с идеите и мисленето си променят света, градовете, местата, в които живеят. Фокусът е върху оригиналната мисъл, мащабните и смели хрумвания, които се превръщат в печеливши формули. Предаването ще показва лицата на промяната в Европа и ще разказва по модерен визуален начин техните истории. Рубриката се излъчва с подкрепата на Европейския съюз.

Гледайте "Европейци" всяка събота веднага след централните новини на БНТ 1 в 20 ч.

Още от НОВАТОРИ

Вижте различните останалите видеа от тази категория