Сбъднати мечти от Европа - уникален мост по, под и над вода, въжен парк във Вършец и по-добра реколта с технологии от Космоса

НОВАТОРИ
Слушай

В този брой на „Европейци“ ще ви покажем, че светът е голям точно, колкото са големите мечтите ни, а граници пред силния дух, великите идеи и огромното желание за промяна – няма.

Доказателство за това е инжерното чудо – мост, чрез който Дания и Швеция се свързват над, под и по вода, а от едната до другата държава се стига само за 15 минути.

Повече вижте ТУК

Във Вършец построяват най-дългия въжен парк в България и така отново си връщат туристите. Скоро новата атракция може и да надмине славата на запазената марка на градчето – минералната вода с нейните уникални лечебни свойства.

Повече вижте ТУК

Земеделците в Португалия пък се надяват на по-добра реколта с помощта на космически технологии. Това вече не е само идея – компания има пилотен проект, с който ще тества технологията още до края на тази година. С този проект се опитват да сбъднат големите идеи за бъдещето в политиката на сближаване - по-добре развити региони, по-екологични производства, използване на новите технологии, за да се предвиждат бедствията и да се пестят ресурси.

Повече вижте ТУК

"Европейци" е проект на Българската национална телевизия, който разказва кратки истории на хора от цяла Европа. Хора, които с идеите и мисленето си променят света, градовете, местата, в които живеят. Фокусът е върху оригиналната мисъл, мащабните и смели хрумвания, които се превръщат в печеливши формули. Предаването ще показва лицата на промяната в Европа и ще разказва по модерен визуален начин техните истории. Рубриката се излъчва с подкрепата на ЕС.

Гледайте "Европейци" всяка събота веднага след централните новини на БНТ 1 в 20.00 ч.

Още от НОВАТОРИ

Вижте различните останалите видеа от тази категория