"Европейци" с изложба пред Народния театър

НОВИНИ
Слушай

БНТ с подкрепата на Европейския съюз продължава историите от "Европейци" с фотографска изложба пред Народния театър. Официалното откриване е на 22 юни от 18.30 ч. и на него ще присъстват част от героите в "Европейци" досега.

Повече от 6 месеца операторите и репортерите на БНТ търсят лицата на успеха в малки села и големи градове на България и цяла Европа.

Откриват нов свят от интересни и смели идеи. Показват на зрителите, че навсякъде има хора, които успяват. Спасяват изоставени региони. Внасят модерни тенденции в бизнеса.

Пандемията и затворените граници не спират екипите на БНТ да ги намират и в най-неочаквани места - гръцките острови Хиос и Скирос, малкия остров Гозо в Малта, португалския град Коимбра. Откриваме ги и в най-студената точка на Южна Европа - Алт Маестрат, Испания, в Полша, в Хърватия, в Сърбия.

Кадрите, заснети въпреки трудностите, разкриват, че когато имаш мечта и вярваш силно в нея, Европа инвестира в идеята.

Тази изложба, продължение на предаването "Европейци", разкрива, че кохезионната политика наистина работи. Променя региони, развива смели проекти, помага на хиляди хора да останат на местата, които обичат, за да съхраняват традициите.

С кадрите обръщаме поглед към хората на инициативата, които усещат подкрепата на Европа. Те са двигателя на идеи, затова в тази изложба събираме 26 лица на успеха.

Откриха ги Аделина Радева, Татяна Йорданова, Деница Торньова, Милена Кирова, Цанка Николова, Айше Сали, Цветелина Йорданова, Теодора Гатева. Автори на кадрите са фотографът на БНТ - Десислава Кулелиева и операторите на телевизията - Станислав Ангелов, Антон Марчев, Анна Андреева, Миглена Гайдарова, Владимир Богдански, Мартин Костов, Атанас Атанасов.

Всички те са част от екипа на 10-минутната рубрика "Европейци" на обществената телевизия, която се излъчва всяка събота в 20.30 часа с режисьор Ема Константинова. Продуцент и автор на концепцията е Татяна Тасева, а изпълнителен продуцент - известната водеща на БНТ - Добрина Чешмеджиева.

"Европейци" се излъчва с подкрепата на ЕС.

Още от НОВИНИ

Вижте различните останалите видеа от тази категория