Фоторазказ: Нови технологии и големи мечти в завод за шипки в Трявна

Фоторазказ: Нови технологии и големи мечти в завод за шипки в Трявна

НОВИНИ
Слушай

Сгушен в сърцето на Стара планина, Трявна има славата на туристическо градче със спиращи дъха гледки, възрожденски къщи и пазени с векове занаятчийски традиции.

Един от жителите му обаче създава нещо много по-различно – модерен завод за шипки, който функционира успешно с подкрепата на европейските фондове.

През целия производствен цикъл нищо от материала не се изхвърля, а се превръща в продукт. Това е 100% безотпадъчна технология - сбъднатата на цел на Европейския съюз за следващите години.

Цялата история на Иво Балевски ще ви разкажат тази събота в новия брой на "Европейци" репортерът Татяна Йорданова и операторът Станислав Ангелов.

Как модерната технология запазва всички полезни вещества в шипките, възможно ли е да съдържат повече витамин C от лимона и защо българските шипки са едни от най-добрите в света – гледайте тази събота, 23 януари, веднага след централните новини на БНТ в 20 ч.

Европейци" е проект на Българската национална телевизия, който разказва кратки истории на хора от цяла Европа. Хора, които с идеите и мисленето си променят света, градовете, местата, в които живеят. Фокусът е върху оригиналната мисъл, мащабните и смели хрумвания, които се превръщат в печеливши формули. Предаването ще показва лицата на промяната в Европа и ще разказва по модерен визуален начин техните истории. Рубриката се излъчва с подкрепата на Европейския съюз.

Гледайте "Европейци" всяка събота веднага след централните новини на БНТ в 20 ч.

Още от НОВИНИ

Вижте различните останалите видеа от тази категория