Какво е чий кюфте?

Какво е чий кюфте?

НОВИНИ
Слушай

Знаете ли какво е чий кюфте? У нас този вкусен продукт все още няма голяма популярност, но една малка семейна фирма в Разград си е поставила за цел да промени това и да направи така, че чий кюфтето да заеме мястото си на българската трапеза.

В новия брой на „Европейци“ историята на екзотичните чий кюфтета и как те върнаха емигранти в България разказват репортерът Деница Торньова и операторът Антон Марчев.

Всъщност, чий кюфтето представлява продукт, направен от булгур. Известно е още от 16-ти век, но с времето рецептата претърпява редица промени. И до днес, като основен продукт от ориенталската кухня, чий кюфтето се приговя без термична обработка, като по този начин се запазват всички полезни свойства на булгура.

Направихме така, че за да го харесват в България, сменихме малко някои подправки и стана по-интересно, споделя Махмуд, чийто бизнес е именно чий кюфтета.

Но преди да открият точната рецепта, минават през не малко проблеми. Преодоляват ги, благодарение на една смела идея и на подкрепата от кохезионните фондове.

Цялата история гледайте в събота, 30 януари, веднага след централните новини на БНТ в 20 ч.

"Европейци" е проект на Българската национална телевизия, който разказва кратки истории на хора от цяла Европа. Хора, които с идеите и мисленето си променят света, градовете, местата, в които живеят. Фокусът е върху оригиналната мисъл, мащабните и смели хрумвания, които се превръщат в печеливши формули. Предаването ще показва лицата на промяната в Европа и ще разказва по модерен визуален начин техните истории. Рубриката се излъчва с подкрепата на ЕС.

Деница Торньова

Още от НОВИНИ

Вижте различните останалите видеа от тази категория