За празника на влюбените: Истории с вкус на вино и шоколад в "Европейци"

НОВИНИ
Слушай

Тази събота предаването "Европейци" ще ви разкаже две истории с вкус на шоколад и вино. Общото - малък бизнес с уникална продукция, който се развива благодарение на средствата от Европа.

Розите могат и да се ядат. И то в комбинация с черен и бял шоколад. И това не е идея, а истински бизнес на две сестри.

Рози и шоколад: Две сестри превърнаха класиката за Свети Валентин в модерен европроект

Те създават компанията си с лични спестявания. По-късно печелят и европейско финансиране от 100 000 евро. Така правят живота по-вкусен не само на хората у нас, но и в чужбина.

Как европейските проекти спасиха лозята на остров Гозо

Винопроизводителят не трябва да носи костюм. Добрият винар трябва да вгражда стъпките си по пътеките между лозята. Водено от тази максима, едно семейство развива успешен винен туризъм на остров Гозо.

Антъни Хили развива земеделие, което не гони печалби, щади природата и пести водата.

Ние адаптирахме концепцията, която наричаме "възстановително органично земеделие". Това не е земеделие за правене на пари и добиване на всичко възможно от почвата. Успяхме да намалим химикалите, които се използват в обработването на лозята.

Благодарение на кохезионните фондове с новите 61 км разпределителна система, водата ще достига до повече фермери.

"Европейци" е проект на Българската национална телевизия, който разказва кратки истории на хора от цяла Европа. Хора, които с идеите и мисленето си променят света, градовете, местата, в които живеят. Фокусът е върху оригиналната мисъл, мащабните и смели хрумвания, които се превръщат в печеливши формули. Предаването ще показва лицата на промяната в Европа и ще разказва по модерен визуален начин техните истории. Рубриката се излъчва с подкрепата на ЕС.

Гледайте "Европейци" всяка събота веднага след централните новини на БНТ 1 в 20.00 ч.

Още от НОВИНИ

Вижте различните останалите видеа от тази категория